Diskuze

Pár obcí na Vysočině netuší, že jim stát nakreslil přes katastr rychlovlak

Stát pokračuje v rýsování plánů vysokorychlostní železniční trati přes Vysočinu. V budoucnu má spojit Prahu s Brnem. Přípravu však provází řada nejasností a rozporů, obce si stěžují na nedostatek informací. Vychází také najevo, že by trasa měla vést přeci jen blíže Jihlavě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

„Ten vlak tady už měl dávno být. V Číně už vyvinuli a odzkoušeli systém, kdy cestující mohou z rychlovlaku vystoupit a přistoupit pomocí odpojení a připojení horní kabiny, přičemž ten vlak vůbec nemusí zastavit, což je klíčové. Ale my vůbec s takovou technologií ani do budoucna při plánování VRT nepočítáme,“ říká Bohuňovský.

Pardou, ale to je ptakovina a nic takeho odzkouseno neni a ani to neni mozne... kdyzi tu problehlo podobne futuristicke video, ale byl to podvod...

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že o rychlovlaku je velmi málo informací a ještě celkem chaos s různými možnými trasami je sice takovýto článek hezký, ale bez přiložené mapky s nákresem trasy rychlovlaku celkově o ničem. Navíc souhlasím s tím panem dopravním inženýrem, že za 20 let bude svět úplně jinde.

4 0
možnosti
Foto

J85i55ř70í 80E36r96b97e21n

28. 5. 2020 12:45

Něco podobného jsme si říkali na Libereckém kraji před necelými dvaceti lety také, když se jednalo o R35 Turnov-Jičín. I tam tehdy zněly hlasy, že silnice je zbytečná, že za dvacet let bude svět úplně jinde.

Takže dodneška se tam šňůry kamionů, osobních aut i autobusů plouží klikatou silnicí přes deset vesniček, hore dole kotárama... ;-D

0 0
možnosti