ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

V parku se popíjí, oddává sexu a sprostě pokřikuje, stěžují si lidé v Meziříčí

  • 21
Vedení Velkého Meziříčí řeší stížnost lidí z ulice Rozkoš. Tamní parčík si totiž oblíbili problémoví jedinci. Ti dle místních tráví v lokalitě většinu času a obtěžují okolí. Popíjejí alkohol, užívají drogy, pouštějí si nahlas hudbu, oddávají se během dne sexu či vulgárně pokřikují na kolemjdoucí.

„My, naše děti a ostatní občané se tu necítíme bezpečně,“ je shrnuto ve stížnosti, kterou obdržela velkomeziříčská radnice.

O těchto potížích vědí i strážníci městské policie. „Jde o bezdomovce. Chodíme je často kontrolovat a sledujeme je i přes kameru,“ popsal vedoucí městské policie Jan Klikar.

Možností, jak zakročit, však prý mnoho není. Pokuta je v případě bezdomovců v podstatě nevymahatelná, zákazy zase tito lidé stejně nedodržují.

Žena nabízela sexuální služby poblíž školy, dítě jí hlídal zdrogovaný bezdomovec

Problematický park si byli proto nedávno prohlédnout i radní města. „Výsledkem je návrh okamžitého opatření pro zlepšení situace a do budoucna i celkové řešení lokality,“ informovala mluvčí velkomeziříčské radnice Martina Strnadová.

Pomoci má například zredukování počtu laviček v parku ze šesti na dvě nebo ořezání větví některých dřevin tak, aby mohlo oko kamery lokalitu lépe monitorovat. S novým, bezpečnějším uspořádáním parčíku se pak počítá v rámci plánované rekonstrukce náměstí.

17. května 2023