(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Recidivista vyděsil obyvatele domu sekáčkem v ruce, skončil ve vazbě

  • 4
Se sekáčkem na maso v ruce ohrožoval obyvatele domu na Jihlavsku agresivní, mnohokrát soudně trestaný recidivista. Lidé se před ním schovali a zavolali policisty.

Dramatické chvíle si obyvatelé domu v obci nedaleko Třeště prožili o uplynulém víkendu. Ozbrojený muž vnikl po jedenácté hodině večer na zahradu domu, kde žije jeho známá, a bouchal na okna.

„Když obyvatelé domu okno otevřeli, choval se muž značně agresivně a dožadoval se přivolání ženy. Poté vytáhl sekáček na maso a bouchal do parapetu, přitom vyhrožoval, že jim ublíží,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Co přesně bylo důvodem mužova hněvu, policie nesdělila.

V tu chvíli se obyvatelé domu začali bát o svůj život a utíkali se schovat. Poté zavolali na místo policii.

Ještě než první hlídka přijela, agresivní muž od domu utekl. Po krátkém pátrání ho policisté nalezli v jedné z ubytoven na Jihlavsku. Zajistili tam i sekáček, kterým obyvatele domu ohrožoval.

Soudně trestaný byl více než patnáctkrát, vesměs za násilí

„Čtyřiapadesátiletý muž z Jihlavska byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní a přečinu porušování domovní svobody,“ řekl vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.

Protože se jednalo o nenapravitelného recidivistu - muže více než patnáctkrát soudně trestaného převážně za násilnou trestnou činnost - požádali vyšetřovatelé o jeho vzetí do vazby. Soud tomuto návrhu vyhověl.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Němec.