Diskuze

Jihlava bude bez pouti. Kolotoče se na náměstí nehodí, řekli noví radní

Obyvatelé Jihlavy se letos budou muset obejít bez radovánek na pouťových kolotočích. Současná rada města totiž nechce na historickém Masarykově náměstí žádné atrakce. Podle ní se tam nehodí. A nové místo v širším centru Jihlavy se pro kolotoče najít nepodařilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenom malá poznámka od rodilého Jihlavana. Jako děti jsme tomu údolí říkali "hajlos" a protože jsem se časem naučil německy, vím, že to znamená "nezdravý", je to tmavé a vlhké údolí. Spisovně tedy "heil los"

Současné označení "Heu los" by v němčině znamenalo, že tam není seno, což je nesmysl.

Jako dítě jsem se na ten jarmark na náměstí kolem morového sloupu těšil, bývalo tam "ledomedocuc", čili zmrazená Zonka na špejli za 1 Kčs, zázračný léčitel tam s pomocí "tygřího balzámu" tahal nemocné zuby zřejmě předem domluveným "náhodným" chodcům, vyvolávač prodával struhadla na zeleninu. Turecký med, cukrová vata, to byly už tehdy lákadla pro děti. Mluvím o roku 1948 1950.

Stačilo by dnes, vybrat z těch vietnamských stánkářů třeba jenom 5 s trochu kvalitnějším sortimentem, aby to nebylo těmi stánkaři přeplněné. Zrovna tak i s těmi slovenskými oštěpky, stanovit rozumnou hranici jejich počtu. Podpořil bych ale třeba prodej teplých párků, klobás, koblih, uzených ryb a podobných produktů. Dva nebo tři výčepy piva a limonád. A jistě i výtvarné umělce, ti to umí udělat zajímavé.

0 0
možnosti
Foto

Ve Strakonicích jsem si pochutnal na čerstvě upečené cmundě, čili bramboráku. To by v Jihlavě musel být určitě základ.

0 0
možnosti

Je smutné že tam na radnici zakázali pout ́asi nemají děti, ještě že tam máte krásnou zoo.

0 0
možnosti

Ano, stromy vykácíme, pouť se nehodí, trhy neumíme udělat tak, aby byly zajímavé, takže na ně už nikdo nechodí (jsou pořád stejné, takže vás to třetí rok přestane bavit). Zrušili jsme tradiční tržiště, takže lidi si do města odvykli chodit i na ten trh, v důsledku toho už přes polovinu obchodů ve městě ani neotvírá, tudíž další odliv lidí.

Ale my něco vymyslíme.

P.S. McDonald se na historické náměstí hodí?

Klidně jste to mohli ještě jeden rok nechat a vymyslet teda něco lepšího. Ale chápu, to by neznamenalo, že se zviditelníte...

3 0
možnosti

Nejvíc nám to náměstí hyzdí obyvatelé radnice, zejména koalice ;-D

3 0
možnosti

Je teprve duben, do prosince ještě mají čas soutěžit, kdo vymyslí ještě větší hloupost.

3 0
možnosti

Skvělý nápad. Ještě zrušit jarmarky a vánoční trhy (které jsou taky nedůstojné) a mrtvé náměstí se může zalesnit nebo zavést hnojem.

8 0
možnosti

Přidal bych pár laviček, aby měli nezaměstnaní obyvatelé okolních domů kde trávit volný čas.;-D;-D

2 0
možnosti

Hlavně ten Prior, že ten tam nevadí.

5 0
možnosti

A pak se budou divit, proč na náměstí nikdo nechodí. Hlavně, že se vyhazují miliony na tzv. revitalizaci náměstí, které dělný lid používá jen jako přestupní stanici do práce a z práce.í.

8 0
možnosti

J21a97n 29S12m61e20j22k95a23l

10. 4. 2019 14:02

250 mio revitalizace náměstí, letos v rozpočtu, opravy chodníků, všechny 25 mio

tak si tam přeci nenechají šlapat

1 0
možnosti

Kolotoče hyzdí krásné historické náměstí :-D (placka s Priorem) Bydlím ve městě s daleko krásnějším náměstím, ale nikomu tady kolotoče pár dní v roce nevadí.

6 0
možnosti
Foto

13 let tam pouť (atrakce, nazvěme to jakkoliv) funguje a najednou to nejde? Chápu, ok. Ale buď ať udrží tradici a pouť udělají na náměstí, jak je zvykem a do příštího roku najdou lepší místo, nebo ať to prostě nechají být. Tohle mi přijde opravdu nešťastné.

6 0
možnosti

Přesně, je to naprosto nelogické a stupidní. Město by se urazilo? Respektive jeho historická kulisa, která se na tom podílí 13 let? To si byl asi někdo pro vtipnou kaši 2x..

3 0
možnosti