Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

Popral se na diskotéce v Horní Cerekvi opilý policista? GIBS to prověřuje

  • 13
Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) prověřuje incident v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku. Policista v civilu se tam údajně popral na diskotéce, napsal dnes server Jihlavská drbna. Touto záležitostí se zabýváme, řekla dnes mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Více podle ní v tuto chvíli nelze sdělit.

Podle Jihlavské drbny se potyčka udála v sobotu 30. března v kulturním domě na akci Legendy diskoték. Web uvedl, že redakci na případ upozornil svědek, který si přál zůstat v anonymitě. Policista, který přišel v civilu, se podle něj opil, popral a napadl několik lidí, oháněl se údajně služebním průkazem. Podle jednoho z organizátorů se potyčka stala pozdě v noci venku.

Starosta města Milan Kunst (nestraník) řekl, že se této akce také zúčastnil, ale u zmiňovaného incidentu nebyl. „Takže k tomu asi můžu jen těžko něco říci,“ uvedl. Mluvil s jednou dívkou, která řekla, že ji někdo zatáhnul za vlasy a srazil na zem.

Mluvčí krajské policie Dana Čírtková dnes uvedla, že záležitost nemůže komentovat, protože ji převzala k prověřování Generální inspekce bezpečnostních sborů.