Kolona před nehodou na 118. kilometru D1. (30. července 2023)

Kolona před nehodou na 118. kilometru D1. (30. července 2023) | foto: ŘSD

Kolony po nehodách brzdily provoz na dálnici D1. Bouraček bylo několik

  • 28
Několik nehod na dálnici D1 omezovalo v neděli provoz. Ve směru na Prahu bourala tři vozidla na 118. kilometru. Nehoda se stala přibližně v 11:30. Bouralo se také v opačném směru za sjezdem na Humpolec. Po poledni se srazilo při třech nehodách srazilo celkem šest aut v zúžení u Mirošovic na 17. kilometru ve směru na Prahu.

„Na 118,5. kilometru bourala tři vozidla. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Jedna osoba se lehce zranila. Místo je s opatrností průjezdné pravým jízdním pruhem,“ uvedla odpoledne policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kolona se tvořila také za nehodou v opačném směru za sjezdem na Humpolec. Tam bylo auto po nehodě v odstavném pruhu a v poledne se tam projíždělo pouze levým jízdním pruhem.

Přibližně 40 minut po poledni bouralo několik vozidel v zúžení u Mirošovic na 17. kilometru ve směru na Prahu. „Staly se tam tři na sobě nezávislé dopravní nehody, celkem bouralo šet aut. Příčinou bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Dálnice byla přibližně od 15 hodin průjezdná dvěma jízdními pruhy.

Po 15. hodině potom bourali další dva řidiči, a to na 162. kilometru ve směru na Prahu. Na místě se tvořila přibližně kilometrová kolona.

Ucpaná byla i dálnice D46 u Prostějova, kde bylo zpoždění v obou směrech asi 20 minut, nebo dálnice D3 u Miličína.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz