Tragická dopravní nehoda na dálnici D1 (18. února 2023)

Tragická dopravní nehoda na dálnici D1 (18. února 2023) | foto: KŘP kraje Vysočina

Na D1 se srazil kamion se stojící dodávkou a začal hořet. Zemřeli dva lidé

  • 42
V sobotu brzo ráno se srazila dodávka s přívěsem a kamion na dálnici D1 před Měřínem na Žďársku. Dva lidé z dodávky zemřeli na místě. Nehoda se stala na 131. kilometru ve směru na Brno, kamion hořel. Provoz ve směru na Brno byl zastavený do půl jedenácté, poté se dálnici podařilo zprůjezdnit jedním jízdním pruhem.

„V sobotu po šesté hodině ráno jsme přijali oznámení o střetu dvou vozidel, a to dodávky převážející na přívěsu osobní auto a nákladního vozidla, na dálnici na 131. kilometru ve směru na Brno. Nákladní vozidlo začalo po nehodě hořet. V dodávkovém vozidle utrpěli dva lidé vážná zranění, kterým na místě podlehli,“ uvedla krajská mluvčí policie Jana Kroutilová.

Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému, které na místě stále zasahují.

Při nehodě zemřeli dva lidé a další dva lidé byli lehce zraněni a záchranáři je přepravili do nemocnice v Jihlavě.

Zásah u nehody si nakrátko vyžádal i zastavení provozu ve směru na Prahu, provoz byl odkláněný na exitu 134 Měřín.

Do půl jedenácté byla dálnice na Brno uzavřena. Auta sjížděla na exitu 119 Velký Beranov. Policisté otáčeli osobní auta, která zůstala stát za nehodou. Kamiony musely čekat na obnovení provozu. Poté byl provoz na dálnici ve směru na Brno veden jedním jízdním pruhem.

Dodávka před nehodou zastavila

Odpoledne policie zveřejnila další detaily k nehodě. „V pravém jízdním pruhu ze zatím přesně nezjištěných důvodů zastavilo modré dodávkové vozidlo s přívěsem, na kterém bylo naloženo osobní vozidlo světle šedé barvy. Posádku dodávkového vozidla tvořili cizinci a dva následkem nehody, po nárazu nákladního vozidla zemřeli,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté nyní pátrají po tom, proč dodávka zastavila. Obrací se proto na řidiče, kteří po šesté hodině ranní projížděli ve směru na Brno a všimli si něčeho, co mohlo souviset s dodávkou, či jiné situace. Zároveň uvítají záběry z palubních kamer. Řidiči se mají obracet na linku 158 nebo přímo na stálou službu Dálničního oddělení Velký Beranov (telefon 974 262 751).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz