Autobusové a trolejbusové linky G, H, 2 a 12, které obsluhují sever Jihlavy a průmyslovou zónu, budou týden jezdit po náhradních trasách. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Opravy jihlavských silnic omezí i MHD, některé spoje budou mít zpoždění

  • 0
Na výrazné omezení městské hromadné dopravy (MHD) se musejí v následujících dnech připravit obyvatelé Jihlavy. Mohou za to plánované opravy klíčových silnic ve městě. „Pohyb spojů i s uvedením aktuálních zpoždění je možné sledovat v mapě MHD, která je na webu Dopravního podniku,“ upozornil tiskový mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Nejzávažnější dopad bude mít pokračující oprava ulice Romana Havelky, kde se bude pokládat asfalt. Opravovat se bude ale i ulice Polenská a Dvořákova.„A uzavřena bude o víkendu 14. a 15. října také křižovatka u Jipocaru,“ doplnil Daněk.

Pocítí to cestující na linkách G, H, 2 a 12. Tyto spoje zajíždějí na sever Jihlavy a do průmyslové zóny. Jezdit budou po náhradních trasách a některé zastávky nebudou vozy vůbec obsluhovat. Očekávat lze také zpoždění oproti jízdnímu řádu. Na omezení je třeba se připravit od 7. do 15. října.

Hned o nadcházejícím víkendu, kdy začnou dělníci připravovat ulici Romana Havelky k asfaltování, lze čekat zpoždění linek G, H, 2 a 12. To bude pokračovat i celý příští týden.

O víkendu také řidiči MHD nebudou obsluhovat zastávku Polenská kvůli pracím na silnici. Spoje linky 4 pojedou přes hlavní nádraží a Havlíčkovu ulici. Pozor by si měli dát také cestující linky F. Kvůli částečné uzavírce ulice Dvořákova ve směru na Polikliniku budou vozy vynechávat zastávky Ke Skalce a Seifertova.

Výluka postihne Kaufland a Královský Vršek

Vážné narušení provozu pak lze čekat ve čtvrtek 12. října. Od 9 hodin začne úplná výluka obsluhy zastávky Kaufland a zastávky na sídlišti Královský Vršek u linek G, H, 2 a 12. Vozy MHD budou v obou směrech jezdit po objížďce, která povede ulicí Havlíčkova a Jiřího z Poděbrad, kde budou i náhradní zastávky.

„Zejména v odpolední dopravní špičce se nepodaří dodržovat jízdní řád. Spoje budou jezdit podle dispečerského řízení,“ uvedl mluvčí Daněk.

Další omezení je naplánované o víkendu 14. a 15. října, kdy se uzavře zmíněná křižovatka u Jipocaru. Spoje budou končit v Červeném Kříži a nebudou k firmě Jipocar zajíždět.

10. července 2023