Kriminalisté během několika dnů objasnili případ vraždy. Tělo čtyřiatřicetileté ženy leželo na lesní cestě nedaleko Havlíčkova Brodu. Vraždu má na svědomí jednačtyřicetiletý muž. K činu, jehož motivem měly být osobní vztahy, se doznal. | foto: Policie ČR

Muž kvůli neshodám uškrtil ženu, její tělo pak pohodil u lesní cesty

  • 12
Svědectví řidičů, kteří policii poskytli záznamy z palubních kamer ve vozidlech, pomohla policii k identifikaci vraha čtyřiatřicetileté ženy. Její tělo bylo ve středu 10. ledna nalezeno na lesní cestě nedaleko silnice mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov.

Jedenačtyřicetiletý muž se k činu přiznal, motivem činu byly zřejmě osobní vztahy. Jaké vazby mezi sebou vrah a zavražděná měli, však policie neuvedla. „Žádné bližší informace k tomuto případu až do konce vyšetřování poskytovat nebudeme,“ doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Po prvotním ohledání mrtvé ženy bylo zřejmé, že zemřela násilnou smrtí, což potvrdila provedená soudní pitva. Z ní vyplynulo, že oběť někdo uškrtil. Okamžitě se rozjelo rozsáhlé pátrání a případ si převzali krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality.

Policie požádala o pomoc také veřejnost. Konkrétně řidiče, kteří v úterý 9. ledna v podvečer, mezi 16:30 a 17:15, projížděli po silnici třetí třídy číslo 03810. „Za všechny poznatky, které jsme získali, bychom chtěli poděkovat a pomoci si vážíme,“ uvedla Čírtková.

Svědectví řidičů, kteří policii poskytli záznamy z palubních kamer, byla velmi důležitá pro prokazování v rámci prověřování případu. Kriminalistům se podařilo ve velmi krátké době vytipovat možné podezřelé a v této souvislosti zadrželi důvodně podezřelého jednačtyřicetiletého muže.

Nashromáždili proti němu dostatek důkazů k tomu, aby mohli zahájit jeho trestní stíhání. „Muže jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy, k činu se plně doznal, uvedl k případu vedoucí krajského odboru obecné kriminality Pavel Kubiš. „Motivem činu byly zřejmě osobní vztahy mezi pachatelem a obětí.“

Soudce na základě návrhu státního zástupce poslal muže do vazby. „V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let,“ dodala Čírtková.

V roce 2020 dostal dvanáctiletý trest muž z Havlíčkova Brodu, který uškrtil svou manželku a její tělo hodil do rybníka ( 14. 7. 2020):

14. července 2020