Doporučujeme

Uvařte si na zítra do práce oběd

Už vás nebaví denně vybírat z omezené nabídky okolních restaurací? Připravte si do práce oběd z našich oblíbených jídel. Jsou rychlá na přípravu a skvěle chutnají. Některá je lepší ohřát, jiná jsou lahodná i studená. Vyzkoušejte!

Přinášíme vám dva tipy na vynikající a zdravý oběd do kanceláře. Další tipy najdete v aktuálním vydání Ženy a život, které je právě v prodeji. S krásným kosmetickým dárkem jen za 32 Kč!


Asijský nudlový salát


Nakrájená zelenina bez ochucení vydrží v chladu křehká a čerstvá. Dresink na ni nalijte až těsně před obědem.

? Čas na přípravu: 20 minut
? Množství: 2 porce
? Potřebujete: 300?g hovězího steaku, 1 lžíci oleje, 200?g rýžových nudlí, 1 mrkev, 200?g ledového salátu, 160?g salátové okurky, hrst bylinek (máta, bazalka), 1 chilli papričku nakrájenou na kolečka, 2 lžíce restovaných nesolených arašídů, sůl; na dresink: 1 lžíci hnědého cukru (palmového), 1 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce limetové šťávy, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 stroužek česneku



1 Na dresink rozmíchejte cukr v rybí omáčce a limetové šťávě. Až se cukr rozpustí, přidejte chilli omáčku a nadrobno nakrájený česnek.
2 Steak osolte, potřete olejem a opečte z obou stran na pánvi. Po vychladnutí ho nakrájejte na slabé plátky.
3 Rýžové nudle vložte do mísy. Zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte
5 minut bobtnat. Slijte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
4 Mrkev nastrouhejte na silnější nudličky, salát a okurku nakrájejte. Zeleninu, nudle a maso naskládejte do krabičky. Posypte bylinkami, chilli ­papričkami a nasekanými arašídy. Přibalte skleničku s dresinkem.


Pečená dýně s čočkou, bylinkami a semínky


Upečte si ze zbytku dýně tuhle velkou dobrotu. Ohřátá je skvělá.

? Čas na přípravu: 30 minut
? Množství: 2 porce
? Potřebujete: 400?g dýně máslové nebo hokkaido, půl červené cibule, 1 lžíci kari pasty, 2 lžíce oleje, 60?ml horké vody, 80 až 100?g zelené čočky, 1 vejce, 100?ml smetany, 10?g dýňových semen, 5?g piniových semínek, hrst bylinek (petrželka, máta, bazalka), sůl



1 Troubu předehřejte na 220?°C. Dýni zbavte semen, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
2 V míse smíchejte dýni, cibuli, kari pastu, olej a špetku soli. Směs rozprostřete do zapékací mísy, podlijte vodou. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut.
3 Dobře propláchnutou čočku zalijte studenou vodou a vařte doměkka. Vejce v malém kastrůlku vařte 5 minut. Pak ho vychlaďte ve studené vodě a oloupejte.
4 Dýni po 10 minutách odkryjte, přelijte smetanou. Promíchejte a pečte dalších 10 minut.
5 Pečenou dýni dejte do krabičky, přidejte čočku a vejce. Semínka uzavřete do skleničky, bylinky do jiné krabičky.


  • Vybrali jsme pro Vás