Mandlový olej
Mandlový olej má jemnou ořechovou chuť a lehce nažloutlý odstín. Obsahuje mono-nenasycené tuky, vitamin E. Jeho využití nehledejte jen v kuchyni, ale také pro svou krásu. Je skvělý jako zvlhčovač pleti. V kuchyni je můžete použít v teplé i studené variantě, jen nezapomínejte, že oříšková chuť se nehodí ke všemu.
Olivový olej
Ten určitě dobře znáte. Je vhodný hlavně pro studenou kuchyni. Má vysoký obsah matných kyselin a vitaminu K, který je nezbytný ke správnému srážení krve. Olivový olej vždy vybírejte extra panenský lisovaný za studena.
Kokosový olej
Kokosový olej má jemnou vůni a při vaření snese vyšší teploty. Můžete jím klidně nahradit máslo a margaríny. Na teple kokosový olej rychle mění svou konzistenci. Existuje několik druhů, některé chutnají výrazně po kokosu, jiné jsou téměř neutrální. Vhodný hlavně pro teplou kuchyni.