Těstovinový salát s fenyklem a tuňákem
Potřebujeme: 200 g těstovin, 2 vejce, 300 g salátu little gem, 150 g cherry rajčátek, 1 hlíza fenyklu, 1 červená cibule, 4 filety z ančoviček, 200 g konzervovaného tuňáka v oleji, 100 g černých oliv
Na zálivku: 6 lžic olivového oleje, 4 lžíce vinného octa, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička sušeného oregana
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Propláchneme je a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, slijeme horkou vodu a zchladíme je ve studené vodě.
2. Salát opereme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata a uvařená vejce rozkrájíme na čtvrtiny. Fenykl a cibuli očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, filety z ančoviček na malé kousky. Z tuňáka slijeme olej a necháme ho okapat.
3. Olej prošleháme s octem, solí, pepřem a sušeným oreganem. V míse promícháme natrhaný salát, fenykl, cibuli, rajčátka a těstoviny. Salát rozdělíme na talíře, posypeme olivami, nakrájenými ančovičkami, tuňákem a ozdobíme kousky vajec. Jednotlivé porce pokapeme zálivkou a podáváme.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2197 kJ/525 kcal
Počet porcí/kusů 4