Doporučujeme

RECEPT DNE: Ratatouille

| foto: Bauer Media

RECEPT DNE: Ratatouille

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm.


Suroviny:


2 menší lilky, 2 menší cukety, 2 barevné papriky, 100 g cherry rajčátek, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýnu a bazalky, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, parmazán na posypání



Postup:


1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky, cukety a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Rajčatka rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Bylinky otrháme od stonků (část jich necháme na ozdobení) a pak je ostrým nožem nasekáme.


2. Ve velké pánvi rozpálíme čtyři lžíce olivového oleje. Nejprve orestujeme lilek, po dvou minutách přidáme cuketu, osmahneme a přidáme cibuli, papriky a česnek.



3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky a rajčátka. Osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi pět minut.



4. Hotové ratatouille posypeme parmazánem, ozdobíme bylinkami a podáváme s vařenými bramborami, nebo jako přílohu k masu


TIP: Díky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se ratatouille nemůže připálit.





Recept dne sponzoruje Cuisinox


  • Vybrali jsme pro Vás