Pečená kuřecí stehna s bylinkovou kaší a piniovými oříšky
Potřebujeme: 4 kuřecí stehna, 4 snítky šalvěje, sůl, mletý černý pepř, rostlinný olej, 1 vanička Bohatého Bujónu Kuřecího, 800 g moučných brambor, 30 g másla, 2 stroužky česneku, několik snítek bazalky, tymiánu a majoránky, 40 g piniových oříšků, asi 200 ml mléka, na špičku nože muškátového květu
Postup:
1. Kuřecí stehna očistíme. U každého uvolníme kůži a vložíme pod ní snítku šalvěje. Stehna osolíme a opepříme. Pak je na oleji na pánvi opečeme.
2. Stehýnka přendáme do pekáčku. Přidáme k nim Bohatý Bujón a podlijeme je trochou vody. V troubě je při 190 °C za občasného přelévání výpekem pečeme asi 45 minut doměkka a dozlatova.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme hrnce s osolenou vodou. Uvaříme je doměkka. Mezitím na másle opečeme nadrobno nasekaný česnek a bylinky. Oříšky nasucho opražíme dozlatova.
4. Z brambor slijeme vodu a rozšťoucháme je s horkým mlékem. Do kaše vmícháme česnek s cibulkami a oříšky. Nakonec ji dochutíme muškátovým květem. Podáváme jako přílohu ke kuřeti.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2678 kJ/640 kcal
Počet porcí/kusů 4