Vepřová panenka se salátem
Suroviny: 600 g vepřové panenky, sůl, 4 lžíce oleje, 2 mladé cibulky, 2 chilli papričky, asi 50 g zázvoru, 3 lžíce sójové omáčky, směs listových salátů, 100 g cherry rajčátek, 1 lžíce sezamových semínek, několik snítek koriandru
Dresink: 2 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru, mletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje
Postup:
1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme nasekané cibulky, na nudličky nakrájené papričky a zázvor. Krátce orestujeme a zalijeme vodou (asi 3 lžíce) promíchanou se sójovou omáčkou. Vše krátce podusíme a odstavíme.
2. Na dresink smícháme ocet, cukr, sůl, pepř, olivový olej a 2 lžíce vody.
3. Listové saláty opláchneme, necháme okapat, podle potřeby natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme překrájená rajčata a zalijeme dresinkem. Lehce promícháme.
4. Salát rozdělíme na talíře, poklademe plátky vepřové panenky a přelijeme směsí z pánve. Nakonec vše posypeme nasucho opraženými sezamovými semínky a natrhanými lístky koriandru.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1289 kJ/308 kcal
Počet porcí/kusů 4