Kachní kaldoun se strouháním
Suroviny: 300 g kachních drůbků (směs srdíček, žaludků a jater), 400 g kachních krků, sůl, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého černého pepře, 1 menší cibule, 2 menší mrkve, 1 petržel, ?1/2 malého celeru, hrst nasekané petržele ?
Strouhání: 80 g hrubé mouky, 1 vejce
?Postup:
1. Kachní krky a drůbky důkladně omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme 2000 ml studené vody. Přidáme koření, oloupanou cibuli, mírně osolíme a na mírném plameni vaříme 60 minut. Během vaření sbíráme pěnu.
2. Po hodině varu přidáme do polévky oloupanou kořenovou zeleninu a vaříme dalších 30 minut, až je zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Z krků obereme maso a ze srdíček odstraníme osrdí. Vařenou zeleninu nakrájíme na nudličky, drůbky na malé kousky a vložíme do polévky.
3. Do hrubé mouky přidáme špetku soli, rozklepneme vejce a vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Zavářku vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Přidáme ji do polévky, kterou dochutíme nasekanou petrželí.
Doba přípravy 120 minut.
1 porce obsahuje 1020 kJ/244 kcal
Počet porcí/kusů 4