Fenyklový krém
Suroviny: 1 bulva fenyklu, 1 šalotka, 20 g másla, 400 ml zeleninového vývaru, 1 lžička mletých fenyklových semínek, 150 ml smetany na vaření, 100 g zakysané smetany, sůl, mletý černý pepř
?Postup:
1. Fenykl nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a šalotku s fenyklem a mletými semínky na něm restujeme dozlatova.
2. Orestovaný fenykl se šalotkou zaliieme vývarem. Vše společně vaříme do změknutí a pak rozmixujeme ponorným mixerem dohladka.
3. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme. Sundáme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 610 kJ/146 kcal
Počet porcí/kusů 4