Lilkové závitky v rajčatové omáčce
Suroviny: 2 lilky, ?sůl, ?olivový olej, ?400 g mletého masa, ?150 g listového špenátu, ?mletý černý pepř, ?150 g balkánského sýra nebo fety, 1? malá cibule, ?2 stroužky česneku, ?800 g sekaných rajčat z konzervy, ?1 lžíce provenálských bylinek, ?dle potřeby cukr, ?80 g strouhaného sýra
Postup:
1. Lilky omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme. Plátky osolíme a chvíli je necháme necháme "vypotit". Pak je papírovou utěrkou osušíme. Na pánvi vytřené olejem je z obou stran opečeme. Necháme je zchladnout.
2. Na trošce oleje orestujeme mleté maso. Vmícháme oprané lístky špenátu. Směs osolíme, opepříme a odstavíme. Když trochu zchladne, vmícháme do ní rozdrobený sýr.
3. V pánvi na troše oleje orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčata. Osolíme je, opepříme a dochutíme bylinkami a asi 10 mint povaříme. Omáčku můžeme přisladit.
4. Na plátky lilku naneseme masovou směs. Plátky svineme a závitky rozložíme do pekáčku. Podlijeme je omáčkou, posypeme sýrem a vložíme je do trouby. Při 190 °C je zapékáme asi 20 minut.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 2336 kJ/558 kcal
Počet porcí/kusů 4