Doporučujeme

Zapečené brambory

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Zapečené brambory

Ingredience

800 g brambor

1 pórek

250 g klobásy

200 g žampionů

2 stroužky česneku

200 g mraženého hrášku

100 g tvrdého sýra

tuk na vymazání pekáče

500 ml 17% smetany

sůl

mletý černý pepř


1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Brambory, nakrájíme na měsíčky, pórek a klobásu nakrájíme na kolečka. Žampiony rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme najemno.


2. Hrášek necháme rozmrazit a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny smícháme v misce, osolíme, opepříme a promícháme. Pekáč vymažeme a nasypeme do něho směs brambor a zeleniny. Smetanu ochutíme solí a pepřem a zalijeme obsah pekáče.


3. Vložíme do rozehřátého trouby na 180°C a zapékáme, dokud povrch nezezlátne a zelenina není měkká cca 60 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás