Doporučujeme

Velikonoční nádivka s kopřivami

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Velikonoční nádivka s kopřivami

Ingredience

100 g mladého čerstvého špenátu

100 g kopřiv

3 vejce

200 g vařeného uzeného masa

4 rohlíky

100 ml mléka

sůl

mletý černý pepř

1 lžíce oleje a 2 lžíce strouhanky do formy


1. Špenát očistíme, spaříme ve vroucí vodě a hned zprudka ochladíme studenou vodou. Kopřivy důkladně opláchneme. Špenát i kopřivy necháme v cedníku okapat a pak je nasekáme najemno.


2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Uzené maso a rohlíky nakrájíme na větší kostky. Rohlíky nasypeme do větší mísy, pokapeme je mlékem a promícháme se žloutky. Ke zvlhčenému pečivu přidáme uzené maso a špenát s kopřivami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec jej zlehka vmícháme do směsi, kterou podle chuti osolíme a opepříme.


3. Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pak do ní rozdělíme nádivku a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás