Doporučujeme

Tatarák z lososa

| foto: Bauer Media

Tatarák z lososa

Ingredience

200 g lososa (filet bez kůže)

1 šalotka

1 lžička kaparů

1 žloutek

špetka mletého chilli

1 lžička vegety

sůl

hrst listů mladého špenátu

100 g listů salátu (směs)

1 snítka kopru

2 rajčátka

1 chemicky neošetřená limetka


1. Filet z lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pak jej najemno nasekáme a dáme do misky. Šalotku oloupeme. Kapary necháme okapat. Šalotku a kapary nakrájíme najemno a se žloutkem přidáme k lososu. Okořeníme chilli, vegetou, solí a důkladně promícháme.


2. Lístky špenátu omyjeme a necháme okapat. Na talířky dáme lžíci tataráčku z lososa, na něj položíme list špenátu a vše ještě dvakrát zopakujeme.


3. Listy salátu a kopr opláchneme a nakrájíme nahrubo. Rajčátka a limetku omyjeme. Rajčátka rozpůlíme, limetku nakrájíme na plátky. Tatarák obložíme zeleninou, ozdobíme limetkou a koprem. Podáváme s bylinkovými toasty.


  • Vybrali jsme pro Vás