Doporučujeme

Španělské Puchero

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Španělské Puchero

Ingredience

80 g fazolí

sůl

300 g předního hovězího masa

3 bobkové listy

1 malou cibuli

150 g mrkve

60 g salámu chorizo

80 g anglické slaniny


Nočky:

1 stroužek česneku

30 g šunky

1 vejce

1 lžíci sekané petrželky

asi 3 lžíce strouhanky

olej na smažení

 


1. Fazole namočíme do studené vody a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a na mírném ohni vaříme asi 60 minut doměkka. Těsně před dovařením je osolíme.


2. Hovězí maso očistíme a v osolené vodě s bobkovým listem vaříme asi 80 minut.


3. Mezitím připravíme nočky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na malé kostičky a oboje dáme do misky. Přidáme rozkvedlané vejce a petrželku, vše dobře promícháme a směs zahustíme strouhankou tak, aby vzniklo husté těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej, z těstíčka odkrajujeme lžičkou noky, vkládáme je do oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat.


4. Cibuli oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a mrkev na tenké plátky. Kolečka salámu rozpůlíme, slaninu nakrájíme na kostičky.


5. Do vývaru s masem přidáme mrkev, cibuli, salám, slaninu a společně dovaříme doměkka. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Nakonec vmícháme scezené fazole a nočky.


  • Vybrali jsme pro Vás