Nákyp trochu jinak. Vyzkoušejte recept na rybízovo-angreštový s tvarohem, kde použijete místo rýže croissanty.

Ingredience

6 malých croissantů
3 vejce
100 ml smetany ke šlehání
500 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g červeného a bílého rybízu
200 g angreštu
máslo na vymazání
moučkový cukr na posypání

1. Croissanty překrojíme na poloviny. Vejce rozšleháme ve smetaně a promícháme s tvarohem a oběma druhy cukru.

2. Zapékací misku vymažeme máslem a naplníme polovinou tvarohové náplně. Poklademe očištěným ovocem a zalijeme zbylým tvarohem.

3. Navrch dáme poloviny croissantů a lehce je vmáčkneme do náplně. Necháme odležet asi 20 minut, aby se nasákly. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Před podáváním můžeme nákyp lehce pocukrovat.

Témata: Tvaroh, Cukr, Croissant, Rýže