Ingredience

200?g mletých lískových oříšků

100 g hořké čokolády

100?g moučkového cukru

50?g másla

30?ml rumu

asi 50?g drcených piškotů

100?g plátků loupaných mandlí


1. Mleté oříšky opražíme nasucho na pánvi a necháme vychladnout. Čokoládu nastrouháme na jemno. Do mísy kuchyňského robotu prosijeme cukr. Přidáme nakrájené máslo a vyšleháme do pěny. Pak přidáme oříšky, čokoládu a rum a vypracujeme těsto. Podle potřeby ho zahustíme drcenými piškoty.


2. Z těsta zformujeme dva válečky a pak je dlouhým nožem zformujeme do hranolků o rozměru asi 3x3?cm. Dáme je na tácek, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.


3. Plátky mandlí trochu válečkem podrtíme. Ztuhlé hranolky nakrájíme na kostky a obalíme je v mandlích.


  15:07,  aktualizováno  25. března 2019 21:09