Podzim nabízí mnoho surovin, na kterých si pochutnáte. Inspirujte se našimi recepty:


Cibulačka z Podkrkonoší


Potřebujeme: 4 cibule, 40 g sádla, 1/2 lžičky drceného kmínu, 40 g hladké mouky, 1 lžíce octa, 1000 ml vody nebo vývaru, sůl, mletý černý pepř, 4 krajíčky toustového chleba nebo bagety, 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra, petržel na ozdobu



Postup:

1. Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na úzké měsíčky. V hrnci rozpustíme sádlo. Vsypeme nakrájenou cibuli a kmín a restujeme až cibule zesklovatí. Cibuli zasypeme moukou a opečeme dotmava.


2. Cibuli zalijeme octem, rozmícháme a necháme chvilku svařit. Pak přilijeme vodu nebo vývar, osolíme a opepříme. Znovu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 15 minut.


3. Krajíčky chleba opečeme nasucho na pánvi nebo v troubě pod grilem. Posypeme je nastrouhaným sýrem a usekanou petrželkou. Hotovou polévku rozdělíme do misek a doplníme toustem se sýrem.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1030 kJ/246 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:53