Ingredience

100 g cherry rajčátek

150 g baby špenátu

1 ks salátu little gem

2 šalotky

10 lžic olivového oleje

cukr

sůl a mletý černý pepř

vinný ocet

několik lístků čerstvé bazalky, máty a petrželky

400 g flanku (steakového masa z hovězího pupku) nebo hovězí roštěné

olivový olej na pečení


1. Rajčátka, špenát a salát rozebraný na listy omyjeme a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na jemné nudličky a dáme ji do mísy. Přidáme olivový olej, podle chuti cukr, sůl, pepř a vinný ocet a vše dobře promícháme.


2. Rajčátka rozpůlíme, bylinky nasekáme nadrobno a přisypeme je do mísy k dresinku. Vše promícháme, přidáme baby špenát a listy salátu.


3. Maso z obou stran osolíme, opepříme a zprudka ho opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na olivovém oleji. Během pečení maso pravidelně otáčíme a pečeme ho zhruba 10 -12 minut. Hotové maso necháme asi minutu odstát a nakrájíme ho na slabé plátky. Před podáváním salát promícháme a na vrch klademe nakrájené maso.


  15:46,  aktualizováno  25. března 2019 20:08