Doporučujeme

RECEPT DNE: Vepřová panenka Wellington krok za krokem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Vepřová panenka Wellington krok za krokem

Svíčková Wellington je světoznámá. My pro vás máme variantu s vepřovou panenkou ;-) Dobrou chuť.

Ingredience

250 g žampionů
5 snítek tymiánu
50 g másla
700 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
1 lžíci dijonské hořčice
olej na smažení
100 g plátků slaniny
400 g listového těsta
1 vejce
hrubou mořskou sůl
Na přílohu:
150 g mrkve
150 g petržele
200 g cukety
olivový olej
4 snítky rozmarýnu

1. Žampiony očistíme a nasekáme na drobno. Tymián otrháme od stonků a spolu s žampiony orestujeme na másle. Opékáme asi 10 minut, necháme odpařit tekutinu z žampionů a poté přendáme na talířek vychladnout.



2. Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Potřeme ji dijonskou hořčicí a zprudka maso opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Po opečení odložíme vychladnout.



3. Slaninu rozprostřeme na potravinovou folii a vytvoříme lůžko. Opečené a vychladlé maso do slaniny pevně zarolujeme a utáhneme.



4. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník asi 3 mm silný. Doprostřed rozprostřeme restované žampiony, vložíme maso a zarolujeme. Volné kraje odkrojíme a přeložíme dospodu balíčku.



5. Těsto opatrně propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbylého těsta vykrojíme lístky, ozdobíme jimi povrch balíčku a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších asi 20 minut.



6. Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na tenké hranolky a opečeme ji na olivovém oleji doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn otrhaný od stonků. Podáváme ji s pečenou panenkou krájenou na plátky.


  • Vybrali jsme pro Vás