Ingredience

2 zralá avokáda

šťávu a kůru z 1 citronu

sůl

olivový olej

2 stroužky česneku

hrst hladkolisté petrželky

hrst bazalky

400 g těstovin linguine

250 g hlívy ústřičné

1 červenou cibuli

mletý černý pepř


1. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme jej a menší kousky a vložíme do misky. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a přilijeme 4 lžíce oleje. Přidáme oloupaný česnek spolu s bylinkami (část bazalky necháme na ozdobu) a vše rozmixujeme dohladka.


2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Scedíme je a necháme okapat.


3. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli na měsíčky. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli s hlívou. Asi po 5 minutách vmícháme těstoviny a avokádovou směs. Dochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou a vše promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.


  9:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59