Doporučujeme

RECEPT DNE: Švédský sypaný koláč

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Švédský sypaný koláč

Všichni teď obdivují švédský způsob života, tak proč nezkusit jejich koláč?

Ingredience

270 g polohrubé mouky
150 g dětské krupičky
220 g krupicového cukru
1 prášek do pečiva
6 větších šťavnatých jablek
350 g měkkého plnotučného tvarohu
3 vejce
1 vanilkový cukr
150 ml mléka
50 g sušených brusinek
1 lžíce skořice
150 g másla

1. Plech vyložíme pečicím papírem. Mouku a krupičku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Polovinu sypké směsi nasypeme rovnoměrně na plech.

2. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Tvaroh v misce vyšleháme s vejci a vanilkovým cukrem a zředíme mlékem.

3. Jablka rozložíme na moučnou směs na plechu, posypeme je brusinkami, skořicí a zalijeme tvarohovou hmotou. Na ni nasypeme zbylou moučnou směs a poklademe ji tenkými plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut dozlatova. Můžeme podávat ještě lehce vlažné.


  • Vybrali jsme pro Vás