Doporučujeme

RECEPT DNE: Pečené batáty s hummusem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Pečené batáty s hummusem

Batáty nebo-li sladké brambory musíte ochutnat.

Ingredience

4 menší sladké brambory (batáty)
3 lžíce sezamového oleje
sůl
400?g konzervované cizrny
1 lžíce bílého sezamu
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička černého sezamu
hladkolistá petržel

1. Batáty pečlivě omyjeme a osušíme. Rozložíme je na plech. Lehce je potřeme lžící sezamového oleje a osolíme. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 40 minut.


2. Cizrnu slijeme z nálevu a propláchneme. Dáme ji do mixéru se zbylým olejem, bílým sezamem, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, špetkou soli a vše rozmixujeme na krém.


3. Upečené brambory na povrchu rozkrojíme a zmáčkneme. Do vytvořeného důlku dáme asi lžíci cizrnového krému. Povrch posypeme černým sezamem a petrželí.


  • Vybrali jsme pro Vás