Ingredience

600 g filetu z lososa

4 lžíce sójové omáčky

šťávu z 1 limetky

olivový olej

600 g brokolice

sůl

4 stroužky česneku

1 svazek jarní cibulky

100 g loupaných mandlí

mletý černý pepř


1. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. V misce rozmícháme sójovou omáčku se šťávou z limetky a 4 lžícemi olivového oleje. Rybu potřeme marinádou a necháme v lednici alespoň 1 hodinu marinovat.



2. Brokolici rozebereme na růžičky a asi 2 minuty povaříme v osolené vroucí vodě. Pak ji scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a oboje nakrájíme na plátky.



3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme mandle, přisypeme brokolici a vše krátce orestujeme. Brokolici s mandlemi vyjmeme a pak v pánvi opečeme lososa. Jakmile začne zlátnout, přidáme česnek a cibulku a krátce orestujeme. Do pánve vrátíme brokolici a vše společně prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme na porce a podáváme s jasmínovou rýží.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58