Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

RECEPT DNE: Králík na citrusech s olivami

  11:00aktualizováno  26. března 2019 10:56
Králík se pomalu vrací do českých kuchyní. Nebojte se ani vy a připravte si delikátní králičí maso na citrusech.

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

1 bio pomeranč


1 bio citron
3 stroužky česneku
800 g králičích stehen
sůl
olivový olej na restování
3 šalotky
50 ml bílého vína
mletý černý pepř
300 ml zeleninového vývaru
100 g černých oliv bez pecky
100 g zelených oliv bez pecky
6 snítek tymiánu
80 g másla

1. V misce smícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče a poloviny citronu. Přidáme na kolečka nakrájený zbylý citron a prolisovaný oloupaný česnek. Promícháme. Očištěná a osolená králičí stehna přelijeme směsí a necháme marinovat do druhého dne v chladničce.


2. Stehna vyjmeme z marinády a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a dáme stranou. K výpeku přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku. Krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem.


3. Králičí stehna opepříme, vrátíme do pánve a přelijeme marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 80 minut. Během pečení podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme olivy a omyté lístky tymiánu. Nakonec vmícháme máslo. Podáváme s polentou.

Autor:
  • Nejčtenější

Být krásná jako Francouzka není těžké. Dbejte na kvalitu a přirozenost

Šílí po nich muži z celého světa. Ženy jim zase závidí ono „nepopsatelné cosi“. Francouzky jsou zkrátka v kurzu. Mají...

Nevíte, co na sebe? Čtveřice outfitů pro tu pravou jarní náladu

Neodbytná otázka: „Co si mám dneska obléct?“ přichází každodenně. Stojíme před otevřenou skříní a může třeba praskat ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Horoskop pro každé znamení na 18. týden roku 2024

Jaké budou první májové dny podle hvězd. Čeká nás láska, nebo starosti? Lvi, vaše aktivity se odvíjí podle scénáře...

Zpomalte stárnutí své pleti. Tyto účinné látky vám s tím pomůžou

Stárnutí je přirozenou součástí života a dříve či později dostihne všechny. Někdy je ale možné jeho projevy zmírnit a...

Usedněte na kolo. Dojedete si pro zdraví, fyzičku i lepší náladu

Rekreační cyklistika patří mezi oblíbené sporty. Mnozí lidé vyrážejí na kole na výlety, někteří na něm jezdí do práce...

RECEPT DNE: Mandlové úlky

Zkuste trochu jinou variantu oblíbené vánoční dobroty. Světlé úly s mandlemi a marcipánem budou určitě chutnat všem!

Dáváte si novoroční předsevzetí? Vsaďte na vyváženou stravu

Během vánočních svátků si snad každý z nás dopřává různé často i nezdravé dobroty a vyvážená strava jde na pár dnů...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...