Ingredience

400 g králičího masa (vykostěného)

3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

2 chilli papričky

menší svazek bylinek (oregano, tymián, bazalka, rozmarýn)

100 ml bílého vína

200 ml masového vývaru

250 g cherry rajčat

100 g černých oliv


1. Králičí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.


2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričky očistíme a pokrájíme najemno. Česnek s chilli papričkami přidáme do pánve k masu spolu s polovinou nasekaných bylinek. Zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.


3. Rajčata omyjeme, přepůlíme a vmícháme je i s olivami k masové směsi. Dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme máslo a zbylé bylinky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme např. s pečivem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59