Doporučujeme

RECEPT DNE: Houbová polévka

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Houbová polévka

Ingredience

300 g čerstvých hub

200 g brambor

1000 ml vody

6 kuliček celého pepře

4 kuličky nového koření

sůl

1 lžíce hladké mouky

250 ml smetany

pažitka nebo petrželka

1 lžíce másla nebo zakysané smetany


1. Houby dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.


2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme nakrájené houby, brambory, koření a sůl. Přiklopíme a vaříme do poloměkka.


3. Mouku rozmícháme v trošce smetany, přilijeme ji do polévky, opatrně promícháme a vaříme do změknutí brambor.


4. Nakonec přilijeme zbylou smetanu a krátce povaříme. Polévku můžeme zjemnit lžící másla nebo zakysanou smetanou.


  • Vybrali jsme pro Vás