Ingredience1 červená cibule |
1. Cibuli i fenykl očistíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Fenyklovou nať omyjeme a odložíme na později.
2. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obale. Scedíme je a necháme okapat.
3. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme v ní cibuli s fenyklem. Přidáme mleté maso a opečeme jej dohněda. Směs osolíme, opepříme, zalijeme vínem a svaříme jej na polovinu. Pak přilijeme smetanu a sýr a krátce povaříme.
4. Na závěr vmícháme těstoviny a nasekanou petrželku a vše prohřejeme. Fenyklové těstoviny s mletým masem rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme fenyklovou natí.