Ingredience

1 červená cibule

2 bulvy fenyklu

5 snítek petrželky

300 g těstovin (rigatoni)

sůl

olivový olej

400 g mletého vepřového masa

mletý černý pepř

100 ml bílého vína

100 ml smetany

80 g smetanového sýra

60 g parmazánu na posypání


1. Cibuli i fenykl očistíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Fenyklovou nať omyjeme a odložíme na později.


2. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obale. Scedíme je a necháme okapat.


3. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme v ní cibuli s fenyklem. Přidáme mleté maso a opečeme jej dohněda. Směs osolíme, opepříme, zalijeme vínem a svaříme jej na polovinu. Pak přilijeme smetanu a sýr a krátce povaříme.


4. Na závěr vmícháme těstoviny a nasekanou petrželku a vše prohřejeme. Fenyklové těstoviny s mletým masem rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme fenyklovou natí.


  16:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58