Ingredience

1 cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

600 g batátů

400 g krájených loupaných rajčat z konzervy

1 bobkový list

1 chilli paprička

1 lžičky drceného kmínu

sůl

čerstvě mletý barevný pepř

1 menší lilek

400 g cizrny ve slaném nálevu

100 g cherry rajčátek

4 lžíce hladkolisté petrželky


1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci nebo pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli s česnekem a restujeme dosklovata.


2. Batáty oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce k ostatním surovinám a krátce společně orestujeme. Zalijeme sterilovanými rajčaty a 100 ml vody. Dochutíme bobkovým listem, chilli papričkou, kmínem, solí a pepřem.


3. Společně dusíme asi 20 minut. Pak přidáme na kostky nakrájený lilek, scezenou cizrnu, přepůlená rajčátka a přilijeme asi 200 ml vody. Dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec přimícháme najemno nakrájenou petrželku.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59