Doporučujeme

Polévka z červené čočky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Polévka z červené čočky

Ingredience

olivový olej

1 cibule

250 g oloupané dýně

1 lžíce protlaku

2 stroužky česneku

3 větvičky bazalky

200 g červené čočky

2 malé šunkové klobásky

100 g zakysané smetany


1. V kastrolu nahřejeme olivový olej a cibuli nasekanou najemno necháme zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájenou dýni s česnekem, protlak a celé větvičky bazalky. Zalijeme 500 ml vody a dusíme doměkka.


2. Přilijeme znovu šálek vody, přisypeme čočku a vaříme asi 2 minuty. Z polévky vyndáme 6 lžic čočky a odložíme je stranou. Vyndáme bazalku a polévku rozmixujeme do krému. Klobásy rozkrojíme na poloviny a každou z horní strany jemně nařežeme.


3. Klobásky opečeme na grilu a polévku podle potřeby přisolíme či naředíme, přidáme celou čočku a rozdělíme do talířů. Do každé porce položíme kus klobásy a doplníme zakysanou smetanou.


  • Vybrali jsme pro Vás