Suroviny:
• 5 lžic olivového oleje
• 2 paprikové lusky
• 2 velká rajčata
• 2 kapustové, nebo zelné listy
• 100 g pšeničného bulguru BIOHARMONIE
• 100 g české trhanky z červené pšenice BIOHARMONIE
• 200 g hlívy ústřičné
• 3 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 svazku petrželové nati
• mletá červená paprika, pepř, sůl
• sýr k posypání
Postup:
1. Papriky rozkrojíme na poloviny a vyčistíme, u rajčat odřízneme vrch a vnitřek vydlabeme malou lžičkou – pokrájíme je a odložíme stranou na později, kapustové, nebo zelné listy spaříme horkou vodou. Připravíme náplň. Bulgur a trhanku důkladně propláchneme ve vlažné vodě.
2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, a jemně osmahneme. Přidáme mletou červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu a pokrájená rajčata, chvíli smažíme. Přisypeme bulgur s trhankou, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme, než se tekutina vsákne.
3. Vypneme oheň a směsí plníme paprikové lusky, rajčata, z kapustových (zelných) listů uděláme závitky. Skládáme do pekáčku, jemně polijeme olivovým olejem a horkou vodou, trochu osolíme. Pečeme 15 - 20 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Můžeme ozdobit dle chuti například čerstvou petrželovou natí, rukolou, pažitkou, posypat sýrem. Servírujeme jako hlavní chod.
Tip: Skvěle chutná se zakysanou smetanou