Doporučujeme

Penne s dýní a parmazánem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Penne s dýní a parmazánem

Ingredience

500 g těstovin (penne)

sůl

400 g dýně Hokkaido

2 stroužky česneku

1 chilli paprička

olivový olej na restování

mletý černý pepř

100 g parmazánu

2 lžíce nasekané pažitky

dýňová nebo slunečnicová semínka na posypání


1. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme je (trochu vody z těstovin uchováme) a dáme stranou.


2. Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme najemno. Chilli papričku zbavíme stopky a semínek a nakrájíme na kroužky. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dýni. Přidáme česnek a chilli papričku a krátce osmažíme. Zeleninu podlijeme trochou vývaru z těstovin a dusíme doměkka.


3. Nakonec vmícháme uvařené penne a podle chuti osolíme a opepříme. (Zeleninovou směs můžeme také rozmixovat ponorným mixérem na pyré a promíchat s těstovinami.) Penne s dýní servírujeme posypané hoblinky parmazánu, najemno nasekanou pažitkou a orestovanými semínky.


  • Vybrali jsme pro Vás