Doporučujeme

Pečené bazalkové brambory

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Pečené bazalkové brambory

Ingredience

1000 g menších brambor

2 paličky česneku

sůl a drcený barevný pepř

olivový olej na zakápnutí

hrst lístků bazalky

400 g cherry rajčátek

Dip:

250 g měkkého tvarohu

3 snítky tymiánu

3 snítky petrželky

1 stroužek česneku

sůl a mletý bílý pepř


1. Brambory dobře omyjeme. Z vrchu každou několikrát nařízneme asi do tří čtvrtin. Přendáme je na plech s pečicím papírem.


2. Přidáme neloupané stroužky česneku. Vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Lístky bazalky omyjeme, nasekáme najemno a posypeme jimi brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě při

190 °C asi 40 minut. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme na plech omytá rajčátka.


3. Tvaroh promícháme s nahrubo nasekanými bylinkami a oloupaným prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. Dip podáváme s pečenými bramborami.


  • Vybrali jsme pro Vás