Doporučujeme

Okurková polévka s mátou

Okurková polévka s mátou | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Okurková polévka s mátou

  • 0
Osvěžující polévka, kterou oceníte v horkých letních dnech.

Ingredience

2 jablka
2 a ½ velké salátové okurky
250 g zakysané smetany
šťáva z ½ citronu
hrst čerstvé máty
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce krupicového cukru

1. Jablka a okurky oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a společně s okurkami je nakrájíme na kostičky.

2. Pokrájená jablka a okurky rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a větší část máty a znovu promixujeme. Ochutím solí, pepřem a trochou cukru a necháme vychladit.

3. Hotovou polévku rozdělíme do misek. Zbylou polovinu okurky dobře omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Polévku podáváme ozdobenou nudličkami okurky a zbylou mátou.


  • Vybrali jsme pro Vás