Ingredience

1 chlebíčkovou veku

100 ml mléka

70 g loupaných mandlí

1 svazek máty

6 bílků

150 g nízkotučného tvarohu

sůl

máslo na vymazání formy


1. Veku nakrájíme na kostičky a nasypeme je do mísy. Přelijeme mlékem a dobře promícháme.


2. Mezitím mandle nakrájíme nahrubo. Mátu opereme, vytřepeme dosucha, lístky otrháme a nasekáme najemno. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mandle, mátu a tvaroh přidáme do mísy k namočené vece, dobře promícháme a nakonec do směsi po částech zapracujeme sníh. Podle chuti osolíme.


3. Zapékací mísu vytřeme máslem a naplníme nádivkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut dorůžova.


  9:32,  aktualizováno  31. března 2019 13:39