Dopřejte si v chladném počasí vydatnou snídani a uvařte si jáhlovou kaši s kokosem. Dodá vám energii na celé dopoledne.

Ingredience

300 g jáhel
400 ml kokosového mléka
400 ml polotučného mléka
špetka soli
40 g strouhaného sušeného kokosu
6 lžic agávového sirupu (nebo datlového)
200 g malin
50 g kokosových hoblinek

1. Jáhly spaříme horkou vodou. Pak je dáme do hrnce a zalijeme mlékem. Přidáme špetku soli, kokos a pozvolna vaříme, dokud jáhly nezměknou, můžeme je nechat vařit déle, abychom získali kašovitou konzistenci.

2. Uvařené jáhly odstavíme a necháme krátce zchladnout. Pak je ochutíme sirupem a promícháme. Kaši rozdělíme na talíře a doplníme omytými malinami a hoblinkami kokosu.

Témata: kokos, mléko, Malina, sůl