Doporučujeme

Italské rizoto s lososem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Italské rizoto s lososem

Ingredience

1 menší cibule

2 stroužky česneku

150 g másla

400 g rýže na rizoto

200 ml bílého vína

1l zeleninového vývaru

300 g lososa

200 g mraženého listového špenátu

sůl

mletý bílý pepř

2 vařená vejce


1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozpustíme polovinu másla a zeleninu krátce a zprudka orestujeme. Pak plamen ztlumíme a pomalu dusíme doměkka.


2. Do základu vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Postupně po naběračkách přidáváme zeleninový vývar a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.


3. Lososa nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Opečeného lososa s rozmraženým a vymačkaným špenátem vmícháme do téměř hotové rýže. Promícháme, ochutíme solí i pepřem a ještě krátce provaříme. Směs by měla být krémová, ale rýže nesmí být rozvařená.


4. Hotové rizoto odstavíme z plotny. Přidáme zbylé máslo a podle potřeby dosolíme. Ještě jednou promícháme, nandáme do misek a posypeme nastrouhaným vejcem.


  • Vybrali jsme pro Vás