Doporučujeme

Cibulovo dýňový salát

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Cibulovo dýňový salát

Ingredience

600 g dýně hokaido

4 velké červené cibule

100 g pikantní klobásy

2 lžíce olivového oleje

sůl

snítky rozmarýnu na posypání

100 g sýra (balkánského typu)


1. Dýni omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pak ji pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Klobásu nakrájíme na kostičky.


2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm plátky dýně. Přendáme je na plech. Ve stejné pánvi orestujeme cibuli a pak ji přidáme k dýni na plech společně s klobásou.


3. Zeleninu na plechu posypeme solí a rozmarýnem. Pečeme při 190 °C asi 10 minut. Hotovou zeleninu s klobásou podáváme posypanou rozdrobeným sýrem.


  • Vybrali jsme pro Vás