Doporučujeme

Celerová polévka s fenyklem a slaninou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Celerová polévka s fenyklem a slaninou

Ingredience

1 cibule

1 velká hlíza fenyklu

1 bulva celeru

olivový olej

100 g plátků slaniny

1 lžíce másla

1 bobkový list

800 ml kuřecího vývaru

sůl

150 ml 12% smetany

mletý černý pepř

snítka tymiánu


1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Fenykl a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.


2. V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm slaninu dozlatova. Pak ji položíme na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk.


3. Do výpeku v hrnci přidáme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme celer, fenykl a bobkový list a společně vše orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, než celer změkne. Poté vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka.


4. Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Na talířích ji zakápneme olivovým olejem, ozdobíme slaninou a tymiánem a podáváme s pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás