Doporučujeme

Bylinkový krém s masovými kuličkami

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bylinkový krém s masovými kuličkami

Ingredience

600 g moučných brambor

750 ml zeleninového vývaru

větší svazek směsi bylinek (petrželka, pažitka, kopr apod.)

200 ml smetany ke šlehání

sůl

mletý černý pepř

muškátový květ

250 g mletého masa

1 žloutek

1 lžičku rajského protlaku

asi 4 lžíce strouhanky

olej na smažení


1. Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kousky a vložíme je do vývaru. Zvolna je uvaříme zcela doměkka. Ke konci k nim přidáme nadrobno nasekané bylinky.


2. Brambory s vývarem a bylinkami rozmixujeme. Krém zjemníme smetanou a znovu prohřejeme. Dochutíme ho solí, pepřem a muškátovým květem.


3. Mleté maso osolíme, opepříme a dobře propracujeme se žloutkem a rajským protlakem. Dle potřeby ho zahustíme strouhankou.


4. Z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky. Na oleji v pánvi je velmi zvolna ze všech stran opečeme. Při servírování je vkládáme do polévky.


  • Vybrali jsme pro Vás