Doporučujeme

Bramborový quiche s pórkovou náplní

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bramborový quiche s pórkovou náplní

Ingredience

750 g moučných brambor

sůl

25 g másla

5 vajec

špetku muškátového oříšku

máslo a hrubou mouku na formu

500 g pórku

250 g smetany ke šlehání

120 g sýra ementálského typu

80 g šunky

mletý černý pepř


1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Osolíme je a chvilku necháme stát. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.

Přidáme k nim změklé máslo, 1 vejce a muškátový oříšek. Vše dle potřeby dosolíme a dobře propracujeme.


2. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme do ní bramborovou hmotu a upěchujeme ji (současně vytvoříme i zvýšený okraj). Korpus uložíme do ledničky zatuhnout.


3. Očištěný pórek podélně rozřízneme a pak ho nakrájíme na špalíčky asi 1 cm silné. Spaříme ho ve vroucí vodě a dobře necháme okapat. Zbylá vejce rozšleháme se smetanou. Vmícháme sýr, nadrobno pokrájenou šunku a pórek. Náplň osolíme a opepříme a vlijeme do formy na korpus.


4. Pórkový koláč vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme ho asi 50 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás