Ingredience

Suroviny:

250 g kvalitní 70% čokolády

250 g změklého másla

150 g krupicového cukru

6 vajec

250 g mletých loupaných mandlí

2 lžíce světlé bezlepkové mouky nebo kukuřičného škrobu

Poleva:

200 g čokolády se 70 % kakaa

40 loupaných mandlí na ozdobu


1. Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce, mandle, rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 45 minut.


2. Čokoládu na polevu rozpustíme s kapkou vody ve vodní lázni a potřeme zchladlý korpus. Nakrájíme na kostky a každý ozdobíme mandlí.


  10:25,  aktualizováno  25. března 2019 21:09