Doporučujeme

Bažantí polévka

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bažantí polévka

Ingredience

1 vykuchaný a stáhnutý bažant

2 mrkve

1/2 celeru petržel

1/2 svazku zelené petrželky

1/2 pórku

2 cibule

2 litry vody

celý pepř

nové koření

sůl

Zelenina do polévky:

2 mrkve

2 rajčata

150 g růžičkové kapusty

50 g mraženého hrášku


1. Bažanta důkladně omyjeme a naporcujeme. Mrkev, petržel, zelenou petrželku a pórek očistíme a opláchneme. Cibuli omyjeme, ale neloupeme.


2. Vše dáme do hrnce se studenou vodou, ochutíme několika kuličkami celého pepře, nového koření a osolíme. Přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu.


3. Z vývaru vyndáme vařeného bažanta. Vývar scedíme a podle potřeby osolíme. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu překrojíme. Vše vložíme do přecezeného vývaru společně s hráškem a krátce provaříme.


4. Bažanta obereme, maso nakrájíme na kostičky a rozdělíme do talířů. Zalijeme ho vroucím vývarem se zeleninou a ozdobíme petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás